Lees de ervaringen van mijn leerlingen

Hieronder lees je een aantal ervaringen van mijn leerlingen. Zij schreven zelf een stukje over de zanglessen die ik geef in Utrecht. Stuur mij een bericht en volg je eerste zangles.

Even een ‘kort’ verhaal over mijn zangles ervaringen bij Pascale! Pascale is een super behulpzame, betrokken en oprechte zangcoach. Ik had onverwacht hulp nodig, wegens mijn deelname aan: ‘k2 zoekt k3’ en ik kon meteen bij haar terecht. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en Pascale had goede tips om mij verder te helpen. Pascale houdt van iedereen een persoonlijk ‘verslag’ bij, zodat je daar elke les verder op kan borduren. Ze is erg flexibel in het maken van afspraken. Ik heb er weinig negatiefs over te zeggen. Het enige is dat als je allergisch bent voor katten, het de allergie niet ten goede komt.? pascale heeft twee katten, maar die zijn alleen maar gezellig!”
Celester Denijs

“Eind 2016 was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en wilde ik mijn oude passie, zingen, weer oppakken. Puur voor de lol enerzijds, anderzijds met het doel om mijn eigen liedjes beter te kunnen vertolken. Zodoende kwam ik terecht bij zangdocente Pascale Kemper. Dat was een goede keuze! Tijdens haar lessen voelde ik weer mijn plezier in muziek maken terugkomen. Haar enthousiasme, haar oefeningen, haar niet aflatende ondersteuning, de fijne vleugel waar ik op kon oefenen en haar geloof in mijn kunnen waren de start voor een meer serieuze aanpak van mijn nummers.
Elk jaar sloot Pascale af met een Nice Voice Vocal Night (NVVN), een fantastische avond met bijzondere vertolkingen door al haar leerlingen die al het geleerde in de praktijk konden brengen voor een enthousiast publiek. In 2017 deed ik mee met een eigen liedje, Someone Like Me. Het was een voor mij lastig nummer, ooit geschreven toen ik heel jong was en ik met gemak de toonhoogte kon halen, maar dat was een kleine 40 jaar later wel wat pittiger! Tijdens de lessen, ge-ent op CVT, gingen we daarmee -en met ademsteun, twang (Jesse J.!) en andere handige vocal tips- aan de slag. Dus tot NVVN zich aankondigde was ik er klaar voor! Toen ik na een jaar me verder wilde verdiepen in CVT en een volgende zangcoach daarvoor had benaderd, had ik al veel van Pascale geleerd. Inmiddels heb ik mijn eigen album uitgebracht (2022), waar zonder haar vermoedelijk nooit Someone Like Me op had gestaan!Dank je wel Pascale voor alle mooie lesuurtjes!”
SIOE

“Ik wilde mijn producties al tijden verrijken met mijn eigen zang en teksten. De muziek krijgt daarmee toch een eigen, uniek karakter. In het begin ontbrak het mij echter aan zelfvertrouwen, maar de lessen van Pascale hebben mij daar snel overheen geholpen. Niet alleen geeft ze goede en snelle tips waardoor je snel naar je eigen geluid toe groeit, ook werkt ze op een positieve manier aan je techniek en houding en schuwt daarbij niet om de grenzen van je comfortzone op te zoeken. Het leuke is dat we door de laagdrempelige manier van de lessen ook nog allerlei muziek uitwisselen. Je gaat meteen aan de slag met liedjes die je zelf kiest en die je liggen en bouwt zo verder aan je techniek en het uitbreiden van je repertoire. Ik ga zeker nog verder!”
Camiel Munier

Zanglessen in Utrecht van Rafaella Zaf“Zangles van Pascale Kemper, wat is dat top! Ik volg nu een paar jaar zangles bij pascale en ik heb in die paar jaren zoveel vooruitgang gezien bij mezelf! Bij de zanglessen werk je aan je stem door verschillende oefeningen te doen en door nummers te zingen en oefenen die je heel leuk vind. De oefeningen zijn zeer verschillend en je leert zo alles over je stem. Ook weet ze me te motiveren om elke keer weer een stapje verder te gaan en om nieuwe dingen uit te proberen. Pascale is een super goede zangdocent, zangeres en daarnaast ook een geweldig persoon. Elke les is gezellig en ook leerzaam.”
Rafaella Zaf

“Met Pascale als zangdocent heb ik eigenlijk altijd zin om naar zangles te gaan. Ze is erg kundig en je kunt met liedjes uit elk genre bij haar terecht, zelfs als ze het nummer nog niet kent. Wat mijn zanglessen bij Pascale zo leuk maakt is dat het altijd een interactieve les is die ik zelf in mag vullen. Als ik een keer geen zin heb in oefeningen dan doen we dat gewoon niet. Tijdens het zingen krijg ik aanmoedigingen en verbeterpunten, dat maakt de les heel dynamisch en zo leer ik tijdens het zingen meteen wat ik goed doe en wat beter kan. Op de foto zie je me in Pascale’s studio waar we laatst voor het eerst een nummer hebben opgenomen. Het was super leuk en ik heb van Pascale al heel veel geleerd over alles wat daarbij komt kijken. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd dus ik zal nog lang bij Pascale op zangles komen, met véél plezier!”
Geoffrey Groenendaal

“Ik heb een stuk of zeven zanglessen bij Pascale genomen om te beginnen met zingen. Mijn doel was om meer in mijn vrije tijd te zingen en daarvoor wilde ik een duwtje in de rug: oefenen met teksten en techniek. En nu dat hebben we gedaan! Een bijkomend voordeel was dat door de zanglessen mijn stem krachtiger / luider is geworden, dit komt mij in het dagelijks leven goed van pas 😉 Pascale geeft heldere uitleg/ instructies en toelichting met voorbeelden. Ik voel me enorm bij haar op mijn gemak en dat is belangrijk bij zingen. Ik zou haar zeker aanbevelen als zangdocent!”
Sophie

“Pascale is een zeer fijne docent om les van te krijgen. Haar positieve manier van coachen maakt dat ik uit mijn comfortzone durfde te stappen en uiteindelijk zelfs tweemaal op het podium heb gestaan. Heel fijn hoe zij met haar power en een goeie dosis humor aansluit bij waar ik sta en me steeds dat duwtje geeft om me verder te ontwikkelen. Zo gaaf om onder haar begeleiding mijn groei in de afgelopen twee jaar te zien. Ontzettend bedankt!”
Daphne


Natasja

“Nog hartelijk bedankt voor je inzet, zonder jou was het Europa lied van de 200 Junior Ambassadors niet zo mooi geworden!”
Anne-Marie

“Ik heb een fantastische tijd gehad bij Pascale. De lessen waren leuk en leerzaam. Ik ben enorm vooruit gegaan in mijn techniek en heb heel veel ervaring opgedaan. Het was zeker een tijd om nooit te vergeten.”
Anne-Lynn

“What can one achieve through hard work, patience and good humor?? As it turns out, quite a a lot! I spent one year having classes with Pascale when I lived in Utrecht in 2016. It could not have been better!

The way Pascale conducts her classes is easy and fun. Practicing requires repetition but that doesnt mean it has to be boring. We spent many hours doing scales on the piano and other many hours singing and doing exercises. She was always open and smiley, regardless of the circumstances or my failed attempts to do the simplest things. Or yet my (very) ambitious choices of song!! No task is too challenging for a good teacher!

“You can do it, man!” That’s what I heard every class when I struggled! Deep breath, try again! Closer! “Keep practicing! You have it!”

I always thought I was a lost case but Pascale helped me finding my voice! She can definetely help you as well!!
Thanks, Pascale! Till the next time!”
Patrick

“Pascale is een getalenteerde zangdocente. Ze is vrolijk, positief en geïnteresseerd in mij, niet alleen als zanger, maar ook als persoon. Ze zorgt voor een informele sfeer, waardoor ik mij op mijn gemak voel en het beste uit mezelf kan halen. Pascale heeft veel kennis en geeft directe aanwijzingen, zodat ik mijn stemgebruik direct kan aanpassen en verbeteren. Ze motiveert en geeft vertrouwen door haar houding over haar eigen ontwikkeling als zangeres. Verder geeft ze veel ruimte om in de lessen mijn eigen ideeën in te brengen en daarmee verder te gaan. Ik ga al meerdere jaren met veel plezier naar de inspirerende lessen en heb al veel stappen gezet in mijn ontwikkeling als zanger.”
Arno

“Met passie in haar hele hart voor muziek en zang, weet Pascale je op haar inspirerende, motiverende en enthousiaste manier van lesgeven, steeds weer naar een hoger niveau te tillen in zangtechniek en zingen met gevoel.”
Belinda

“Na een heel tijdje genoten te hebben van de toffe zanglessen van Pascale, ga ik afscheid nemen. Reden is dat ik ruimte wil creëren voor andere nieuwe dingen in mijn leven, de techniek van het zingen aanleren, is me gelukt en dat was mijn doel, waarvoor bedankt! Het was een leuke en leerzame tijd!”
Alytha

“Onze dochter Anne-Liline is aangenomen voor haar MBO-opleiding op de Pop Academy in Utrecht. Waarbij zang haar hoofdvak is. Bedankt voor de lessen waaraan ze veel heeft gehad en profijt zal hebben in haar vervolgopleiding.”
Erik-Jan

“Pascale heeft me erg geholpen met het ontwikkelen van mijn stem en zang technieken, ik heb er veel aan gehad en met veel plezier gedaan. Ook haar oneindige enthousiasme en plezier in het lesgeven hebben mij veel plezier geboden.”
Roy

“Het afgelopen half jaar is door de kinkhoest het zingen voor Boya moeizaam gegaan. Het is nu nog niet oke met haar stem. Boya heeft het leuk gehad met Pascale en veel geleerd over de ademtechniek met zingen. Boya blijft gewoon lekker thuis zingen.”
Janine

Wil je zangles gaan volgen in Utrecht? Vul dan mijn contactformulier.